Uanset farven

Beton er grønt

Ingen kan tvivle på, at fremtiden bliver grøn. Kravene til vores energiforbrug skærpes år for år, ikke mindst i nybyggerier. Også her har CRH Concrete løsningerne parat, så du kan tænke grønt.

GIV DIT BYGGERI EN GRØN PROFIL

Sammen med dig tænker vi i energirigtige løsninger til dit byggeri, allerede inden fundamentet skal lægges. Vi har erfaringerne og de rigtige byggeløsninger – og vi er den perfekte sparringspartner på vejen mod en grønnere fremtid. Bygger du med betonelementer fra CRH Concrete, får du ingen problemer med at bygge efter de strengeste energikrav.

SUNDT INDEKLIMA

Undersøgelser på Teknologisk Institut har slået fast, at beton ikke påvirker indeklimaet negativt. Nærmest tværtimod. Det er medvirken-de til, at vi – i øvrigt som den første danske producent – har fået Indeklimamærket. Mærket er et bevis på, at vores beton og letbeton lever op til de krav, der stilles til et sundt indeklima.
Forskningen viser nemlig, at afgasningen fra beton er minimal, og at den ligger langt under de tilladte grænseværdier. Dertil kommer, at risikoen for råd og svamp forsvinder, når du bygger med beton. Det er nemlig uorganiske materialer, der indgår i vores betonelementer.

ENERGIEFFEKTIVITET

Beton er en helt naturlig del af fremtiden, fordi det giver bygherrer og rådgivere den fleksibilitet og energieffektivitet, som er påkrævet i de kommende år.

Ikke mindst fordi beton er det bedste materiale, når det kommer til at holde på og fordele dagsvarmen og nattekulden jævnt ud over døgnet. Dermed bidrager betonen til en stabil temperatur i huset. Det har vi også forskernes ord for.
Faktisk kalder eksperterne beton ”en central komponent i fremtidens bæredygtige og energieffektive boliger”. Du sparer altså ikke blot energi ved at bygge med beton, du får også et bedre indeklima.
Der er masser af gode grunde til at bygge med beton: for miljøets skyld, for økonomiens skyld og for fremtidens. Beton er nemlig meget mere grønt, end det ser ud til.