FIRMADOMICIL STÅR RÅT BÅDE UD- OG INDVENDIG

RÅ BETON OG RUNDE HJØRNER

I Bramming ligger et helt specielt nyopført betonhus, som danner rammen om virksomheden PolyTech. BETONELEMENT har leveret elementerne til byggeriet, som har runde hjørner.

Bygherren ønskede et hus, der står råt både ud- og indvendig. Her passer beton rigtig godt ind i det barske miljø, der er ved Vestkysten. Bygningen er tilpasset til naturen i f.eks. landskabsarkitekturen med de bløde bakker foran bygningen. Som gæst eller medarbejder kommer du ind i maven i bygningen i det store atrium, som er et meget venligt og gennemlyst rum. Rummet står råt i beton, hvor der er arbejdet meget med at forfine detaljerne. Det gennemlyste atrium sikrer og fordeler en masse lys ind på etagerne.

RUNDE HJØRNE OG DOBBELTHØJE FACADEELEMENTER

Det specielle i byggeriet er facadeelementerne i dobbelt højde samt hjørneelementer til byggeriet. For ikke at se flere samlinger end højst nødvendigt, stillede det store krav til elementerne i dobbelt højde.

Klaus Toft Nissen, projektleder hos CRH Concrete, som ejer BETONELEMENT forklarer:

– Vi har været med relativt tidligt i forløbet og har haft løbende dialog om løsningerne. Vi har blandt andet måttet flytte nogle vinduer, fordi vinduerne ikke kunne placeres delvist i de elementer, der danner hjørnet. De buede bygningshjørner består af 2 til 3 elementer i fuld højde. Men det er blevet klaret fint. Det har desuden krævet stor præcision og opmærksomhed med hensyn til vinduespartier, som er placeret meget forskelligt og går ind i flere elementer. Der skal tungen holdes lige i munden, siger han med et smil.

LYSINDFALD OG DYBDE

Krabbe Vang Arkitekter fortæller, at atrium står i dobbelt højde, og med en tre etagers atriumbygning i par terre, altså bygget lidt ind i terrænet. Det giver masser af lys til de samlet set ca. 3.500 m2.

– Vi har valgt at placere vinduespartierne vilkårligt, og i forskellig størrelse. Det sikrer et spændende lysindfald i rummene. For at skabe dybde og give en levende facade, er der lavet aluminiumsrammer rundt om de fleste vinduespartier, som stikker 10 – 25 cm ud fra facaden, siger Rasmus Krabbe, arkitekt hos Krabbe Vang Arkitekter.

BETONELEMENT har stået for leveringen af facadeelementer, søjler, bjælker samt huldæk, og MONTAGE har monteret alle betonelementerne. Indvendigt er de rå betonvægge behandlet med en mat klarlak, og fremstår ellers rå.

Trapperne er leveret af DALTON

SÆRLIG INDRETNING

Bygherren har fra starten lagt vægt på, at der skulle være en synlig kontakt mellem alle afdelinger i virksomheden. Derfor det store atrium, som giver lys ind, men også et vue ind i afdelingerne både fra atriet og fra de øvrige afdelinger. – Hver afdeling har sit eget særpræg og identitet, og der er tale om storrumskontorer, men der er alle steder mulighed for at trække sig tilbage til rolige omgivelser som loungeområder og stillerum, fortæller Rasmus Krabbe.

Bygherren har valgt den grønne profil, og der er således solceller på taget, jordvarme, og en udbredt brug af træ indvendigt.

Læs mere om vores sandwichelementer / facadeelementer her.

 

_____________________________________________________

Entreprenør: NEM-BYG
Arkitekt: Krabbe Vang Arkitekter
Bygherre: PolyTech