WORLD DAY FOR SAFETY AND HEALTH AT WORK 2023

SIKKERHED ER EN DAGLIG PRIORITERING

I dag, den 28. april, er det ”World Day for Safety and Health at Work”, og hos CRH Denmark ser vi tilbage på vores indsats på arbejdsmiljø- og sikkerhedsområdet i det forløbne år.  Derfor har vi talt med Arbejdsmiljøchef Esben Nielsen om sikkerhed på arbejdspladsen.

– Et sikkert arbejdsmiljø er af afgørende betydning for, at vi kan beskytte hinanden mod skader og ulykker på arbejdspladsen, siger Arbejdsmiljøchef Esben Nielsen. – Derfor er vi dybt engageret i at udvikle og opretholde en sikker arbejdsplads for alle vores medarbejdere. Det er ikke kun noget, der foregår den 28. april – men alle dage, året rundt. Vi forholder os til alle hændelser og lærer af dem, så vi løbende kan forbedre sikkerheden både på byggepladserne og i produktionen.

Action Teams styrker sikkerhedssamarbejde

Vi har heldigvis relativt få ulykker i vores organisation. Men vi arbejder stadig på at forbedre vores arbejde med at undgå ulykker endnu mere. Et af de nye tiltag er såkaldte Action Teams, hvor medarbejdere uddannes i sikkerhed på jobbet, og hvor der er fokus på samarbejde og vidensdeling mellem vores forskellige lokationer.

Esben Nielsen forklarer: – Vi indfører løbende nye sikkerhedstiltag og er netop gået i gang med at uddanne de første Action Teams. Det er teams, hvor medarbejderne bl.a. bliver uddannet i førstehjælp, adfærdssikring og psykologisk krisehåndtering.

Uddannelsen består af to kurser af 6 timers varighed og er en kombination af teori og praktik, hvor der er teori om formiddagen og praktiske opgaver om eftermiddagen. I alt skal 80 personer uddannes i første omgang, og der er hold fordelt ud på alle vores fabrikker.

– Vi tror på, at Action Teams vil gøre en positiv forskel og hjælpe os med at opretholde vores høje standarder for sikkerhed, fortæller Esben Nielsen.

– Ideen opstod på vores fabrik i Hobro og har vist sig at være en effektiv måde at styrke både det lokale samarbejde og samarbejdet og vidensdelingen mellem vores afdelinger.

– Alle deltagere har aktivt sagt ja til at deltage, og det er vi stolte af. Det viser, at der er en stærk vilje blandt vores medarbejdere til at samarbejde og gøre en ekstra indsats for at optimere sikkerheden overalt i virksomheden.

REGLER REDDER LIV

Udover Action Teams arbejder vi hos CRH Denmark også med ”16 Livreddende Regler”. Reglerne hjælper os med at minimere risikoen for alvorlige ulykker og dækker områder som faldsikring, isolering af farlige energikilder, el-sikkerhed, transportsikkerhed og meget mere. Vi har indarbejdet reglerne i virksomhedens kultur og alle medarbejdere kender dem.

Esben Nielsen forklarer: – Vores 16 Livreddende Regler fokuserer bl.a. på at sikre sikkerheden i forhold til specifikke arbejdsopgaver. Det vil blandt andet sige transportsikkerhed, sikkerhed ved brug af maskiner og arbejde i højden. Der er faste regler og procedurer på plads for alle arbejdsopgaver, og som virksomhed sørger vi for, at alle medarbejdere kender til de 16 regler, så de kan udføre deres arbejdsopgaver på en sikker måde. Esben Nielsen fortæller videre: – Vi er også i løbende dialog med vores underentreprenører og samarbejdspartnere for at sikre, at sikkerheden prioriteres og overholdes af alle, der befinder sig i vores produktion eller på byggepladserne.

Sammen med vores Action Teams udgør de 16 Livreddende Regler hjørnestenene i CRH Denmarks arbejde med at opretholde en sikker arbejdsplads for både medarbejdere og underleverandører.

Esben Nielsen forklarer: – Vi ved, at sikkerhed ikke bare handler om at have det rigtige udstyr og den rigtige træning, men også om at skabe en sikkerhedsbevidst kultur i hele virksomheden. Det er derfor, at vi kontinuerligt uddanner vores medarbejdere og underleverandører i sikkerhed og løbende arbejder på at forbedre vores processer og politikker for at minimere risikoen for ulykker.

STÆRKE RESULTATER

At sikkerhedstiltagene bærer frugt, kan vi også aflæses i antallet af fabrikker, der har rundet et imponerende antal arbejdsdage uden arbejdsulykker.

  • MONTAGE kunne i starten af marts 2023 fejre 500 arbejdsdage uden nogen arbejdsulykker. Det er en afdeling med mere end 250 medarbejdere.
  • Fabrikken i Tilst har netop rundet 1.000 dage uden nogen arbejdsulykker.
  • I alt ligger 11 fabrikker ligger over 1.000 dage og 17 fabrikker over 500 dage uden arbejdsulykker.

– Men det er jo ikke bare tal, fortæller Esben Nielsen. – Det er dage, hvor vores medarbejdere kommer sikkert hjem fra arbejde. Det kan ikke overvurderes, hvor vigtigt det er.

INTERNATIONAL PRIS FOR SIKKERHEDSINDSATSEN

Hos CRH Denmark blev vi i marts i år tildelt CRH Europe Safety Award 2022. Prisen hylder afdelinger i CRH plc, der viser en bemærkelsesværdig indsats i at sikre sikkerheden på arbejdspladsen. Der var i alt 39 prismodtagere fra hele Europa, og to af dem kom fra Danmark.

Det var entrepriseleder Palle Larsen fra MONTAGEN og vedligeholdelsesmedarbejder Holm Lykke Jensen fra Varde, som hver fik tildelt en pris for deres indsats på sikkerhedsområdet. De to medarbejdere var en tur i Amsterdam, med ægtefælle, for at modtage prisen, så udover anerkendelsen fik de også en oplevelse med på vejen.

Esben Nielsen siger om prisen: – Vi er nummer et i CRH på tværs af Europa i vores segment og det er vi meget stolte af. Det var en stor ære at modtage denne pris. Det bekræfter, at vores indsats for at skabe en sikker arbejdsplads ikke kun er vigtig for os, men også bliver bemærket af andre. Vi håber naturligvis også, at vores arbejde kan inspirere andre afdelinger i koncernen i deres arbejde med sikkerhed på arbejdspladsen.

Holm Lykke Jensen modtager prisen

Palle Larsen modtager prisen.