IBA Erhvervsakademi

Beton kan bruges som fundament for mange spændende byggerier – også når det gælder de lodrette flader, som udgør bygningens ansigt. Sådan er det på IBA Erhvervsakademi i Kolding. Her skal ca. 2.000 studerende, 150 undervisere og masser af besøgende have deres daglige gang.

Hele bygningen åbner sig indvendig mod en central markedsplads med adgang til alle dele af erhvervsakademiet, og bygningens innovative form og indretning skal ikke bare indbyde til læring og fordybelse, men også til samarbejde og fællesskab.

Udvendigt lægger man mest mærke til de alulameller, der beklæder facaden hele vejen rundt, samt den indvendige videnstrappe med glasfacade, som snor sig rundt om og op ad bygningen. Men bag lamellerne gemmer sig en vigtig detalje i hvert enkelt betonelement. Grundfarven på ydermurene i det nye erhvervsakademi er nemlig en særlig rød nuance, som er indfarvet i betonen. Denne grundfarve ses ikke som en farve i sig selv, men giver en helt særlig dybde i facaden, som fremhæver lamellerne foran.

Årstal:
2019
Arkitekt:
Kjaer & Richter
Bygherre:
Hoffmann
Ingeniør:
Niras
Placering:
Kolding