Nordbro

Centralt på Nørrebro ligger Nordbro – et nyt miljø med ungdomsboliger i København med ca. 500 boliger. Nordbro er et meget iøjnefaldende nyt element i byen; ikke mindst på grund af det knap 100 m høje tårn, der allerede er blevet et vartegn for hele området omkring Nørrebro Torv og Mimersparken.

Disse nye ungdomsboliger er opført med synlige betonflader både ude og inde. Det er der en god grund til. Arkitekten ønskede at opnå et holdbart, råt og robust udtryk. Samtidig er den rå betonflade med til at give materialitet og stoflighed i modsætning til en helt glat og malet væg. Det gælder også for de rå betonlofter. Betonen er også slidstærk og er desuden god til at absorbere og dermed dæmpe lyden mellem lejlighederne.

På det ydre af Nordbro er betonen også en vigtig medspiller. Det ydre er karakteriseret ved mere varme toner i holdbare og naturlige overfladematerialer, som er lette af vedligeholde og som med tiden patinerer smukt. Det er oplagt at bruge betonelementer på et byggeri på ca. 36.000 m2 inklusiv kælder samt et tårn på 30 etager. Desuden har betonelementer en række fordele: Montagen går hurtigt, det er holdbart og det kræver meget lidt vedligeholdelse.

Nordbro består af syv punkthuse på seks eller syv etager samt et studietårn, hvor den øverste etage bliver et helt nyt byrum med en enestående udsigt – og tagetagen er offentlig tilgængelig for alle, der vil nyde synet af hovedstaden fra oven. Dertil kommer en taghave i første-etages højde, som binder de forskellige huse sammen, og fra taghaven er der adgang til et fælleshus.

 

Størrelse:
500 boliger på ca. 36.000 m2
Årstal:
2019
Arkitekt:
Arkitema
Bygherre:
Nordstern
Ingeniør:
ÅF Buildings Denmark
Placering:
Nørrebro, København