Teglholmen Piers

Et unikt byggeri på Teglholmen i Københavns Sydhavn. Piers er blevet beskrevet som ”husbåde på fast grund” og ”maritim harmoni”. Inspirationen er ikke mindst hentet ved Holmens kanonbåde og masteskure, og de karakteristiske skrå taghuse minder om sejl, der er spilet ud i vinden. Målet har været at bidrage til den moderne boligudvikling i et område, som tidligere har været båret af industribyggeri.

Umiddelbart ser konstruktionen ret simpel ud, men i realiteten er fodaftrykket for husenes førstesal større end i stueplan. Vi skulle finde en løsning med selvbærende facadevægge, der også er stabiliserende, og det lykkedes i samarbejde med BETONELEMENT.

Det samme gjorde sig gældende, da der skulle findes en teknisk løsning på de skrå tag-elementer. Taghuset er kun delvist understøttet af bærende vægge, så det var vigtigt at skabe god sammenhæng mellem betonelementerne. Her gav de store vindueshuller en del udfordringer, og løsningen blev at vinduesfalsen i gavlvinduet også bidrager til afstivning af gavlen, hvilket gav den størst mulige vinduesåbning.

 

Størrelse:
5 moler med hver 9 boliger
Årstal:
2019
Arkitekt:
Årstiderne Arkitekter
Bygherre:
Nordstern
Ingeniør:
ÅF Buildings Denmark
Placering:
København, Teglholmen