Højhusbyggeri i Esbjerg
Slebne facadeelementer står skarpt
GRÆSK MARMOR I ELEMENTET
Som tilslaget har man valgt at bruge 50 procent græsk marmor i stenen. Det giver en changerende effekt, når elementet bliver slebet. Samtidig står byggeriet knivskarpt tegnet, og når så lyset falder forskelligt, så veksler udtrykket
Det er faktisk ikke første gang, at arkitekten har brugt denne facadeelementtype i Esbjerg. For fire-fem år siden byggede man White House, hvor Friis & Moltke havde ideen på bordet. På daværende tidspunkt havde BETONELEMENT ikke det maskineri, der skal til for at slibe facadeelementer, men det anskaffede man sig dengang fra Italien, og siden er den blevet anvendt hyppigt, fordi efterspørgslen på denne type elementer er stigende.
Der er mange muligheder, når man bruger denne metode, og byggeriet kommer til at stå meget skarpt.
ELEMENTER ER SMUDSAFVISENDE
Så erfaringen var i hus, og kombineret med den næsten sorte farve, opnår man de lidt svævende kuber i byggeriet.
Den helt store fordel ved de glatte facadeelementer er, at de er smudsafvisende. Esbjerg byder på et barskt klima, og derfor er det yderligere en fordel, at snavs ikke sætter sig så nemt på facaderne.
Fra alle boliger er der udsigt til Dyrehaven i Vognsbølparken – og kommer man lidt op i højden, vil Esbjerg indre by og Fanø komme til syne mellem de markante træstammer og trækroner. På den måde er vand, land og by samlet ét sted. Boligerne ligger i skoven ved den smukke dyrepark og består af to punkthuse placeret således, at der er optimal udsigt fra alle lejligheder.
Bebyggelsen er på 10.000 m² fordelt på i alt 63 lejligheder.
Se vores sortiment af vores slebne facadeelementer her og læs mere om de tekniske data for facadeelementer her.
_____________________________________________________
Arkitekt: Friis & Moltke Architects
Ingeniør: Ingeniør’ne
Entreprenør: Claus Sørensens Ejendomme